LSAB Vistträsk Zviedrijā, veic lielu ieguldījumu jaunā asināšanas robotā, kas palielina automatizāciju.

“Mēs novērojam palielinātu pieprasījumu un nepārtraukti ieguldamies, lai attīstītu mūsu piedāvājumu. Šobrīd mēs gatavojamies iegādāties jaunu asināšanas robotu Vistträsk, kas galvenokārt palielinās automatizāciju instrumentu, kas tiek izmantoti zāģēšanas līnijās, piemēram, HewSaw, Linck un AriVislanda, asināsanai” saka Martin Andersson, LSAB Wood Solutions vadītājs.

Kopš 1982. gada zāģripu un zāģlentu slīpēšanas darbības ir veiktas Vistträsk, kas atrodas nedaudz vairāk nekā stundas brauciena attālumā uz rietumiem no Luleo. Kopš 2008. gada šī filiāle ir daļa no LSAB, kas piedāvā asināšanas pakalpojumus galvenokārt Ziemeļvalstu reģionā un Baltijā, koncentrējoties uz zāģētavām.

“Mēs novērojam palielinātu pieprasījumu un nepārtraukti ieguldamies, lai attīstītu mūsu piedāvājumu. Šobrīd mēs gatavojamies iegādāties jaunu asināšanas robotu Vistträsk, kas palielinās automatizāciju instrumentu, kas tiek izmantotas zāģēšanas līnijās, piemēram, HewSaw, Linck un AriVislanda, asināšanai. Pašlaik Vistträsk apgabalā ir augsta aktivitāte zāģētavu nozarē. Ģeogrāfiski reģions atrodas Skandināvijas mīkstās koksnes joslas centrā, kas nozīmē augstas kvalitātes izejmateriālus un ideālu atrašanās vietu zāģētavu darbībām. Zviedrija ir otrs lielākais zāģētu koksnes produktu ražotājs Eiropā un turpina investēt kokapstrādes nozares un bioloģiski balstītas sabiedrības attīstībā, tostarp zāģētavu un celulozes rūpnīcu paplašināšanā,” saka Martin Andersson, LSAB Wood Solutions vadītājs.

Asināšanas pakalpojumi ir neatņemama LSAB piedāvājuma sastāvdaļa. Daudzi griezējinstrumenti ir jāpielāgo, lai klienti varētu gūt maksimālu labumu. Nodrošinot pilnu servisu griezējinstrumentiem, tiek garantēta kvalitāte un augsta veiktspēja. Papildus asināšanai un pielāgošanai tiek veikta arī balansēšana, mazgāšana, taisnošana un bojāto instrumentu labošana.

Martin Andersson turpina: “Zāģētavu nozare piedzīvo konsolidāciju un internacionalizāciju. Mēs redzam, ka starptautiskas korporācijas aug un veicina konsolidāciju tirgū. LSAB ir uzņēmums ar līdzīgām ambīcijām. Mēs pārtopam no vietēji veiksmīga Zviedrijas uzņēmuma, kura saknes ir Långshyttan, par starptautisku sadarbības partneri ar fokusu uz lielākām korporācijām un darbību vairākās valstīs.”

LSAB Wood Solutions ir LSAB Group uzņēmuma daļa, kas ražo un pārdod griezējinstrumentus koksnes apstrādei. Šī biznesa joma apgroza aptuveni 25 miljonus € un ir vadošais spēlētājs Ziemeļeiropā. Mērķis ir nostiprināties kā pilna  servisa partnerim Eiropā un būt starptautiskam tirgus līderim savā nišā.

Simons Dubaha, tehniķis no ISELI, un Martin Andersson, LSAB Wood Solutions vadītājs.